Agipointin tarina


Agipointin takana olen siis minä, Veera. Pienestä tytöstä lähtien on laatikkoni täyttynyt koirakirjoista, -tarroista ja -lehdistä. Keräsin kaiken saamani tiedon roduista, eri lajeista ja ylipäänsä koirista. Olin myös aktiivinen naapuruston koirien lenkittäjä. Samaan aikaan tietysti kinusin omaa koiraani ja tämä haave toteutui vihdoin ollessani 13 vuotias. Silloin karkeakarvainen kettuterrieri Aapo, herra Johtaja, astui elämääni ja muutti sen suunnan johdattaen tähän, missä nyt ollaan.

Aapon kanssa lähdettiin tietysti heti harrastamaan ja agility osoittautui lempilajiksemme. Sehän veikin sitten täysin mennessään. Aapon lisäksi kisasin useammalla lainakoiralla, parhaimpana saavutuksena nuorten suomenmestaruus kelpie Ekan kanssa vuonna 2013. Aapokin kisasi hienosti 2-luokkaan asti tehden sielläkin muutamia tuloksia.

Kisaamisen ja treenaamisen ohella syntyi ajatus, että voisikohan sitä myös kouluttaa aloittelevia koirakoita lajin pariin. Idean kypsyttyä, vuonna 2014 ollessani lukion ensimmäisellä vuodella, syntyi Agipoint NY, eli Vuosi yrittäjänä -ohjelman kautta luotu harjoitusyritys. Agipoint NY tarjosi tuolloin agilitykursseja. NY-vuoteen mahtui myös paljon yrittäjyyden harjoittelua brändäyksen, markkinoinnin, kirjanpidon ja messujen merkeissä. Silloin en uskonut, että tämä vuosi olisi vain alkusoittoa ja yrittäjyys tosiaan veisi mennessään. 

Harjoitusvuoden päätteeksi halusin jatkaa toimintaa, joten perustin toiminimen ja jatkoin kouluttamista opiskeluiden ohella. Agilityvalmennukset jatkuivat lähes viikottaisina aina vuoteen 2023 asti. Lisäksi mukaan mahtui lukuisia pentu- jumppa- ja hooperskursseja. Harrastuksesta tosiaan tuli minulle työ, jonka myötä olen löytänyt elämääni mahtavia ihmisiä ja ystäviä. 

Lukiosta yrittäjäksi - koiraharrastuksesta bisnes

Ylen aamu-tv: Nuoret ja yrittäjyys

Veera, 18, perusti erikoisen yrityksen: "Ajattelin, ettei minulla ole mitään menetettävää"


Vuonna 2020 valmistuin toimintaterapeutiksi. Hilma-koiran kanssa olemme käyneet Kasvatus- ja kuntoutuskoira ry:n koulutuksia ja tällä hetkellä Hilma onkin omalla mittapuullaan täyspäiväinen terapeutti. Vaikka työskentelenkin nyt pääosin lasten ja nuorten kanssa, tuntui koiramaailman taaksejättäminen hurjalta ajatukselta. 

Muutamien sattumusten ja puhelinsoittojen jälkeen päädyinkin opiskelemaan koirahierojaksi. Lopulta agilityvalmennukset jäivät osaltani taakse ja aloitin koirahieronnan. Kouluttajataustani on tässäkin työssä pelkkää plussaa, sillä koiran elekielen ja tunnetilan ymmärtäminen ja tukitaitojen harjoittelu on isossa osassa käsittelykäytäntöjäni. Tavoitteeni onkin tarjota koiralle hyvien hoitotulosten lisäksi mieluisa ja rentouttava hierontahetki sekä fiilis, että käsittelyyn on kiva tulla seuraavallakin kerralla!

Agipoint on muodostunut minulle tärkeäksi kokonaisuudeksi, joka on kasvattanut minut teinitytöstä aikuiseksi ja yrittäjäksi. Se muuttaa muotoaan, mutta jatkaa kulkuaan minun mukana. Ja mitä olisikaan tällainen tarina ilman kiitoksia ja tsemppipuheita, tässä olkaa hyvät! 

NY-vuodesta haluan kiittää tietenkin Halikon lukiota, mutta ennen kaikkea Riittistä. Ilman sinua tarina olisi kovin erilainen, olisikohan sitä ollenkaan?

Toinen mainitsemisen arvoinen nimi on tietysti Katja. Ilman sinua ja Koirahallia olisi myöskin tarina jäänyt toteutumatta ja toteutuisi edelleen erilaisena. Kiitos, että sain olla sun yrittäjälapsi ja uskoit minuun ja myös muihin nuoriin kouluttajiin!

Toki matkalle mahtuu monia muitakin tärkeitä tyyppejä, niin asiakkaita kuin ystäviäkin. Tiedätte kyllä keitä olette. Kiitos ihan jokaiselle, että saan edelleen tehdä työkseni mulle rakkaita juttuja! 

Nuori yrittäjyys ry puolestaan tekee valtavan tärkeää ja hienoa työtä. Nuori, hyppää rohkeasti mukaan ja lähde tekemään jotain ihan hullua, jos se on se, mitä sinä haluat tehdä. Se voi viedä just sut tosi pitkälle!

Luo kotisivut ilmaiseksi!